15 aug: Weer naar school & aan het werk!

De schoolvakantie zit er weer op en ook de bouwvak was al weer een week afgelopen! Iedereen pakt de draag zo langzamerhand weer op na een, in ieder geval in eigen land prachtige zomer!
Het einde van de zomerperiode betekent ook tijd voor de traditionele ‘seizoensopening’ door het CDA Kampen met een speelmiddag in de Speelpoort. Dat doen we sinds enige jaren op de laatste vrijdagmiddag van de basisschool vakantie.
Op onze uitnodiging is iedereen welkom in de Speelpoort. De reden dat we daarmee begonnen zijn is dat inwoners vaak aangeven dat er ‘een kloof’ is tussen politiek en de burger. Ook lang niet alle inwoners komen naar het gemeentehuis, daarom zullen wij als volksvertegenwoordigers de inwoners moeten opzoeken. Dat doen we bijvoorbeeld gericht met werkbezoeken, maar dus ook laagdrempelig in de speeltuin 1x per jaar.
We zijn aanwezig en aanspreekbaar om te horen waar mensen zich zorgen over maken of wat hen bezig houdt. Anderzijds is het gewoon een fijne afsluiting van de zomerperiode en een mooie manier om elkaar weer te ontmoeten in een gezellige en ongedwongen sfeer!
CDA gedeputeerde Theo Rietkerk was aanwezig, evenals raadsleden Cor Adema en Gerben de Koning Gans en ondergetekende, commissielid Bianca Diender, fractiesecretaris en bestuurslid Tet Engelsma en Kazim Ocak. En uiteraard diverse CDA leden.

Dit keer werd de speelmiddag mede georganiseerd door onze maatschappelijke stagiaire Iris! Het CDA hecht aan de maatschappelijke stage voor scholieren en wij vinden dat we zelf dan ook het goede voorbeeld moeten geven en een stage plek moeten aanbieden. Op de maatschappelijke stagemarkt die georganiseerd werd door de Vrijwilligerscentrale bleek dat scholiere Iris enthousiast was om bij het CDA (en de politiek) haar stage in te vullen! Ons raadslid Gerben de Koning Gans is haar aanspreekpunt.
We kunnen weer terugkijken op een mooie en zonnige middag met leuke ontmoetingen en een kleine 100 kinderen die nog even genoten van de laatste vrije middag voor het schoolseizoen!

Speeltuin De Speelpoort wordt gerund door vrijwilligers en is een geschikte plek om feestjes te organiseren, zoals een kinderverjaardagsfeestje, (tussen) stop voor een schoolreisje of andere feestelijkheden. Daarom is “de Speelpoort” voor (besloten) groepen af te huren, buiten de reguliere openingstijden. Wie hierin interesse heeft kan kijken op www.despeelpoort.nl of de reserveringslijn bellen op werkdagen tussen 18.00 en 19.00 uur (tel. 06-13520304).